CTS Provisional Candidates List 2018 Constable Lady Constable Punjab Police Phase-I Test Dated 30-09-2018 Written Test Syllabus MCQs Sample Papers by Central Testing Services

CTS Provisional Candidates List 2018 Constable Lady Constable Punjab Police Phase-I Test Dated 30-09-2018 Written Test Syllabus MCQs Sample Papers by Central Testing Services

Punjab Police (Constable/ Lady Constable)
Recruitment Test (Phase II)
Family Claim Cases
(Results)
Click Here for Results 

Punjab Police (Constable/ Lady Constable)
Recruitment Test (Phase II)
(Results)
Click Here for Results 

================================

Punjab Police (Constable/ Lady Constable) 
Recruitment Test (Phase II) 
Family Claim Cases 
(Answer Keys) 
Click Here for Answer Keys

Constable / Lady Constable Answer Keys Family Claim Cases 

Yellow Book White Book Pink Book
Green Book Blue Book

Driver Constable Answer Keys Family Claim Cases 

Yellow Book White Book Pink Book
Green Book Blue Book

Wireless Operators Answer Keys Family Claim Cases 

Yellow Book White Book Pink Book
Green Book Blue Book

=================================

Punjab Police (Constable/ Lady Constable) 
Recruitment Test (Phase II) 
(Answer Keys) 
Click Here for Answer Keys

Constable / Lady Constable Answer Keys 

Yellow Book White Book Pink Book
Green Book Blue Book

=================================

List of Candidates

Punjab Police (Various Posts) 
Recruitment Test (Phase-II) 
Test Date: Sunday, 09th December, 2018 
Click Here for Candidates List
Punjab Police (Various Posts) 
Recruitment Test (Phase-II) 
Family Claim Cases 
Test Date: Sunday, 09th December, 2018 
Click Here for Candidates List

Constable Lady Constable Punjab Police CTS Outstanding Fresh Top MCQs Solved Sample Test Papers CTS PPSC NTS OTS ETEA Ground-Breaking Solved Past Sample Papers Must Prepare Now

Punjab Police (Constables/ Lady Constables) 
Recruitment Test (Phase-I) 
Test Date: Sunday, 30th September, 2018 
Click Here for Provisional Candidates List

Click here to download your bank deposit slip

Constable Lady Constable Punjab Police CTS Syllabus Test Criteria Wise MCQs All Sample Papers 2018 for CTS

English MCQs PapersOne Paper MCQs Solved Preparation Material All in One for NTS PPSC FPSC PTS OTSGeneral Knowledge MCQs Papers

New Current Affairs Solved 200 above MCQs 2017 Top Important Current Affairs/ Pakistan Affairs MCQs Papers by Adspk

Pakistan Affairs/ Current Affairs MCQs Papers

Everyday Science MCQs Papers

Islamic Studies MCQs Papers

Computers & Internet Skill MCQs

IQ Test MCQs

CTS Punjab Police Jobs 2018 Question Paper Distribution Pattern Constable Lady Constable

CTS Punjab Police Jobs 2018 Question Paper Distribution Pattern Constable Lady Constable

Punjab Police CTS Written Test Syllabus 2018 Phase-II for Constable Lady Constable Driver Constable Wireless Operator (Family Claim Candidates) by CTS

Punjab Police CTS Written Test Syllabus 2018 Phase-II for Constable Lady Constable Driver Constable Wireless Operator (Family Claim Candidates) by CTS

Punjab Police SAMPLE PAPER CONSTABLES

SAMPLE PAPER Constables / Lady Constables

ENGLISH

Choose the best option, from the given choices below each sentence.

1.      Is your mother __________ home.

A)           on

B)           by

C)           at

D)          of

2.      Anthropologists, psychologists, and dream workers have found common themes in dreams that have come to be known as ________dreams as they _________ all generations and cultures.

A)           provincial … expand

B)           universal … transcend

C)           personal … deride

D)          worldwide … attain

E)           intuitive … describe

Each of the following questions has a sentence in the direct speech. Select the correct indirect form.

3.      The teacher said, “Water boils at 100 degree.”

A)           The teacher told that water boils at 100 degree.

B)           The teacher told that water boiled at 100 degrees.

C)           The teacher tells that water boils at 100 degrees.

D)          The teacher tells that water boiled at 100 degrees.

Change the voice of the following. (Active & Passive voice)

4.      The teacher will give you instructions.

A)           Instructions are given to you by the teacher.

B)           Instructions will be being given to you by the teacher.

C)           Instructions were given to you by the teacher.

D)          Instructions will be given to you by the teacher.

Choose the best opposite of the following words.

5.      AVOID:

A)           failure

B)           absence

C)           retract

D)          pursuit

Choose the best same meaning of the following words.

6.  ANTIQUE

A)           ancient

B)           brand new

C)           modern

D)          statue

Each question below consists of a related pair of words, followed by five/four lettered pairs of words. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.

7.      TREE: LEAF:

A)           flower: petal

B)           cat: kitten

C)           blind: bat

D)          walk: dance

Read the following passage to answer question (8)

It is almost a definition of a gentleman to say that he is one who never inflicts pain. If he is involved in a controversy of any kind, his disciplined intellect preserves him from the blundering discourtesy of better, perhaps, uneducated minds.

8.      It can be concluded from the above passage that a gentleman never:

A)           Complains of pain

B)           Hurts anyone

C)           Cares for pain

D)          Avoids pain

SAMPLE PAPER Constables / Lady Constables

MATH

9.      Find the circumference of a circle whose diameter is 35cm?

A)           100cm

B)           105cm

C)           110cm

D)          120cm

10.  If 2x- y + 4z = 7 and -4x + 2y – 3z = 1, what is the value of z?

A)           -3

B)           0

C)           3

D)          5

11.  If a recipe for a cake calls for 2.5 cups of flour, and Rani wishes to make three such cakes, the number of cups of flour she must use is:

A)           6

B)           6.5

C)           7

D)          7.5

SAMPLE PAPER Constables / Lady Constables

IQ

12. If 4=0

5=5

6=12

7=21

8=32

Then    9=?

A)           27

B)           36

C)           45

D)          54

E)           63

Question – 13

In the given diagram, three classes of population are represented by three figures. The triangle represents the school teachers, the square represents the married persons and the circle represents the persons living in joint families.

13.  Married persons living in joint families but not working as school teachers are represented by:

A)           C

B)           F

C)           D

D)          A

14.  If a man is called boy, boy is called baby, baby is called child, child is called cook and cook is called villain, then who will work in a kitchen?

A)           man

B)           cook

C)           villain

D)          baby

E)           boy

SAMPLE PAPER Constables / Lady Constables

General Knowledge/ Current Affairs

15.  What is the standard unit of distance in the metric system?

A)           Kg

B)           Liter

C)           Meter

D)          Inch

16.  Which country was represented in almost all the matches of the FIFA world cup 2018 by the Telstar 18?

A)           Pakistan

B)           Russia

C)           Germany

D)          Saudi Arabia

SAMPLE PAPER Constables / Lady Constables

ISLAMIYAT/ ETHICS

17.  Which of the following is considered as an unpardonable sin in the Holy Quran?

A)           Shirk

B)           Biddaat

C)           Kufr

D)          Hypocrisy

18.  What punishment was given to the nation of Hazrat Nooh (AS)?

A)           Their faces were deformed

B)           They were drowned in the water flood

C)           They were buried alive

D)          They sunk in the sea

19.  Which of the following is an ethical behavior?

A)           Respect for basic rights

B)           Respect for human dignity

C)           Being a good citizen

D)          All of the above

SAMPLE PAPER Constables / Lady Constables

URDU

 

.20   کوکب کی جمع ہے:

)A )B )C )D

کوکب

کواکبات

ستارہ

کواکب

.21   مندرجہ ذیل میں سے کونسا جملہ درست ہے؟

)A )B )C )D

کیاآپ نے اخبار پڑھ لی ہے؟ کیاآپ نے اخبار پڑھ لیا ہے؟ کیاآپ نے اخبار پڑھ لیے ہے؟ کیاآپ نے اخبار پڑھی ہے؟

.22   مندرجہ ذیل اشعار میں سے کونسے الفاظ ردیف کی مثال ہیں؟

کوئی امید بر نہیں آتی کوئی صورت نظر نہیں آتی

موت کا اک دن معین ہے نیند کیوں رات بھر نہیں آتی

)A )B )C )D

کوئی، موت بر، نظر، بھر نہیں آتی امید، صورت

.23   دیئے گئے عنوان پر مضمون لکھیں۔)کل نمبر )10

“میں پولیس میں کیوں بھرتی ہونا چاہتا ہوں”

ANSWER KEY

Q # ANSWER CHOICE
1 C
2 B
3 A
4 D
5 D
6 A
7 A
8 B
9 C
10 C
11 D
12 C
13 C
14 C
15 C
16 A
17 A
18 B
19 D
20 D
21 B
22 C

CTS Provisional Candidates List 2018 Constable Lady Constable Punjab Police Phase-I Test Dated 30-09-2018 Written Test Syllabus MCQs Sample Papers by Central Testing Services