Latest MCQs Sample Papers 2015-16 Solved Questions & Answers for Journalism Mass Communication, Sociology, Forestry, Agriculture English Literature, Public Administration, Economics MCQs Sample Papers Perform for NTS, PPSC, FPSC, SPCS, KPPSC, PMS, CSS, PCS New Entry Test MCQs Solved Sample Papers, Must Practice Now by Adspk

11. When was a Partition Council set up in Center and in Bengal and Punjab?

Ans: June 27, 1947

12. When was the Indian Independence Bill moved in the British Parliament?

Ans: July 4, 1947

13. When was the Indian Independence Bill passed by the British Parliament and became an Act?

Ans: July 18, 1947

14. When did Mountbatten address the Constituent Assembly of Pakistan?

Ans: 14th August, 1947

15. What is the exact time of creation of Pakistan?

Ans: 12 a.m. at the night between 14th and 15th August, 1947

16. At what time it was announced on Radio that at midnight the State of Pakistan will come into being?

Ans: On minute before midnight

17. Who first time announced in English “This is Pakistan Broadcasting Service” at the time of creation of Pakistan?

Ans: Mr. Zahoor Azar

18. Who first time announced in Urdu “This is Pakistan Broadcasting Service” at the time of creation of Pakistan?

Ans: Ghulam Mustafa Hamdani

19. When did Egypt announced its recognition of the new State of Pakistan?

Ans: 16th August, 1947

20. When did Pakistan apply for membership of UNO?

Ans: 16th August, 1947