Latest MCQs Sample Papers 2015-16 Solved Questions & Answers for Journalism Mass Communication, Sociology, Forestry, Agriculture English Literature, Public Administration, Economics MCQs Sample Papers Perform for NTS, PPSC, FPSC, SPCS, KPPSC, PMS, CSS, PCS New Entry Test MCQs Solved Sample Papers, Must Practice Now by Adspk

41. According to a financial agreement between both the countries reached in December 1947, what was the share of Pakistan from the cash balance?

Ans: 750 million rupees

42. How much of Pakistan’s share was actually paid after intervention of Gandhi?

Ans: 700 million

43. When was it announced that Jinnah would be the Governor General of Pakistan?

Ans: July 10, 1947

44. Who was the last Governor of the undivided Punjab?

Ans: Sir Evan Jenkins

45. What does RSS stand for ?

Ans: Rashtriya Swayamsewak Sangh

46. When did Liaquat Ali Khan move in the Constituent Assembly that the title of “Quaid-e-Azam” be used for Jinnah in official correspondence?

Ans: Aug. 12, 1947

47. Who was the Finance Minister in the first cabinet of the Dominion of Pakistan?

Ans: Ghulam Muhammad

48. When was Jinnah’s name read in Khutaba at the Pakistan colony mosque by the Sindh Education Minister Pir Illahi Bukhsh?

Ans: Aug. 22, 1947

49. When was it announced that Jinnah would act as Legal Guide to the Assembly in drafting the Constitution?

Ans: Aug. 23, 1947

50. When was the announcement made from Delhi for setting up a Constituent Assembly for Pakistan?

Ans: July 26, 1947