PPSC Lecturer General Knowledge Portion Journalism & Chemistry Paper Dated 30-07-2017 by PPSC

PPSC Lecturer General Knowledge Portion Journalism & Chemistry Paper Dated 30-07-2017 by PPSC

(1) I have a Dream is a speech of _______
Answer: Martin Luther king
(2) Sciolist Meaning ______
Answer: Has Only knowledge
(3) To Fight tooth and Nail______
Ans: To Oppose someone
(4) First Census ___________
Answer: 1951
(5) Samjhota Express Attack______
Ans: 2007
(6) Chora chori Incident _____
Ans: Police station Burn
(7) Vindicative antonym _______
Ans: Revengeful or unforgiving
(8) Asian Bradman Player _______
Ans: Zaheer Abbas
(9) HTML ________
Ans: Hyper Text Markup Language
(10) Ctrl + N ________
Ans: New Document
(11) Moisture absorb from air _______
Ans: Deliquescence
(12) X-ray Discovered by ______
Ans: Roentgen
(13) Fastest Animal Running ________
(14) Cheeta
(15) Novel By Name _________
Ans: munshi praimchand
(16) Correct Spelling of Entrepreneur____
Ans: Entrepreneur
(17) Bint e Al enib____
Ans: Anghor ki Beti ______
(18) A product was sold in rs 118 at 50% profit, what was the cost___
Ans: 78.66
(19) Which one is not official language of UN_______
Ans: German language
(20) A boat travels with 13km/h speed in still water. If water current is 4km/h, than how much time boat will take to travel 68km downstream?
Ans: 4 hours
=============New Subject Gk Questions===========
(1) If every unit of population is studied, it is called?
Ans: Census
(2) Synonym of OBSTINATE and SUBSEQUENT
Ans
(3) Novel udaas naslein is written by…..?
Ans Abdullah Hussain
This question was in Chemistry paper
(4) what is meant by Arbab-E-nishat..?
Ans: Arbab e Nisha means “khushi manane walay log” so answer was Dom, qawwal
(5) Who written the wandhe matram Indian anthem?
Ans
(6)Correct spell of Bureaucracy
Ans Bureaucracy
(7) MS excel work, Spreadsheet.
How can we move a sentence in MS word ?
Ans Cut Paste,
(8) Gas can be changed into liquid by?
Ans Condensation.
(9) Zarqa movie ki heroine?
Neelo.
(10) If we increase a number 20% & then decrease it 20% then what will be result?
Ans decrease by 2 %
(11) Synonyms of Obstinate?
Ans Sttuborn.
(12) Antonym of Subsequent.
Ans: prior
(13)which groups of cat species hunt ?
Ans: cheeetah
(14) Netherland is the second investment country in Pakistan in 2016-2017 in which field it applied?
Ans:
(15) to have a green field mean ?
Ans:16. Natural affinity for gardening

(16) earth quack is measured by which instrument?
Ans: seismograph.

Note: If Someone Remember Missing Questions Kindly Mentioned in Comments.
If You Find any mistake in Above MCQs Mentioned Correct one below in Comment.

PPSC Lecturer General Knowledge Portion Journalism & Chemistry Paper Dated 30-07-2017 by PPSC